2014. január 4., szombat

Vízöntő

Szeretettel köszöntelek benneteket!

Karácsonykor, december 25-én megszületett a fény. Azóta 12 nap telt el, a bak csillagjegy alatt álló 12 nap. Fontos, misztikus időszak, melyben ugyan ott a remény, ott egy apró új életcsíra, de telve van gonosz és ártó sötétséggel. Nagyon oda kell ekkor figyelnünk arra a törékeny szeretetmagra, aki még nem képes önálló lábán megállni. Mocogtatni kell, szómágiával erősítgetni, István és János napi köszöntőkkel, regöléssel indítani útjára. Itt még az egyén kevés, itt családra és közösségre van szükség. Mi az újjászületést tűztük ki célul, az egészséget és valós emberi képességeket. Mi még nem születtünk újjá. Ez a 12 nap a "fogantatás előtti gyermeknevelés" időszaka volt. Az az idő, míg megterveztük, hogy milyen legyen új énünk, míg az ég és a teremtő segítségét kértük, a teremtett világ energiáival töltődtünk.

 Január 6. Vízkereszt.

Mostanra a fénymag gondolataink által megteremtődött bennünk is. "Áldott állapotban" vagyunk, a Földanya ölében.Ettől a pillanattól fogva, önmagunkon múlik az újjászületés teljessége. Kívánom, mártózzunk meg a vízöntő kádjában, legyen egy csodákkal teli, teremtő évünk! 




Noha a vízöntő hava január 21-től, február 20-ig tart, valójában vízkereszttel kezdődően már a vízöntő időszakáról beszélhetünk. Az égen a vízöntő csillagkép szétterül, átfolyik a bak "időszakába".  TélVÍZ ideje van most. A vizek uralják a teremtett világot. Nyirkosság, pára, köd, eső, ónos eső, havas eső, hó. A teremtett világ áldozatait, növények, állatok levetett ruháit, elhantolt földi testeket a víz bomlasztja el. A teremtő újjászületésben nem a tűz hozza el az új életet, hanem a víz, az élet vize. (A tűz egészen máshol jelenik majd meg az évkörben.) A víz jelen van minden születésnél a teremtett világban. 

A teremtett világgal kapcsolatot kereső embernek dolga most eggyé válni a vízzel, kérni segítségét a megújulásban. Különösképp így van ez idén, mikor még a fagy sem állította meg a vizek folyását, mintha nekünk akarna segíteni...

Hanish mester 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése