2014. december 25., csütörtök

Mi van a tarsolyomban?

Az égi Nimródról itt írtam. A tarsoly titkát csak most ismertem meg. Már a múltkor is írtam, hogy a női méhnek felel meg. Mi történik itt, mármint az anyaméhben? Az élet továbbadásának a lehetősége. Ha életmagot kap, azt az anya belső melegével, szeretetével táplálja, és a köldökzsinóron által nevelgeti, míg napvilágra nem hozza. Ha nem kap, akkor az itteni energiákat (ami a nőknél a swadhistana csakra érzékelési helyével azonos) maga számára energiává, életerővé alakítja át.

A férfiből ez a minőség hiányzik (nyilván ezzel a csakrával ő is bír), ezt pótolja a tarsoly. (A nő számára pedig a vékony öv adja meg a férfi minőséget.)

Őseinkről azt tartották, hogy minimális étellel is képesek voltak napokig lovagolni. Mivel a nyereg alatt puhított hús hamis legendáját őrizte sokáig tévútra vezetett népünk, ezért körülbelül ennek pont az ellenkezője lehet a valósághoz közelebb.... azaz, nem hússal, hanem gabonával táplálkoztak. 

Mit tettek a tarsolyukba? Buzát. ;-) Pl. Tönkölybúzát.

Életmagot. Fénymagot. Az élet lehetőségét. Jó energiafelhasználás mellett - azaz összeköttetésben a teremtett világgal - rendkívül sokáig megkaphatták így a kell energiát. A magot a szájukban tartva több dolgot is teremtettek egyszerre. 

- A lassú rágás energiát termel és összpontosítja a figyelmet. Légy éber! - figyelmeztet Jézus. De ez pozitív éberség, melyet a szeretet táplál, nem pedig félelemből adódó készenlét. A fáradtság ellen a legjobb módszer a rágás.

- Az egészség fenntartása érdekében. (Rágd meg, tízser, rágd meg hússzor... ötvenszer... százszor stb.)
- Nem csupán az anyag táplál, hanem a benne van fény. Ezért különösen fontos, hogy milyen tarsolylemez van a bőrtokon... az aranylemez a legtisztább fényt adja a férfinak, a motívum pedig a programot.  

- Adok-kapok viszony fenntartása. A mag a szájban rágás nélkül lassan lassan megduzzad, megpuhul. Így ebben az állapotban azonnal vethetővé válik. Bárhol teremthetek...

Indiában az 30-40 napos vagy hosszabb elvonulásokon a jógik pörkölt árpát és egyéb magvakat rágcsálnak, ez megadja a testnek azt az energiát, ami az ő alacsony fordulatszámú létükhöz akkor kell. De a teremtő ember élő maggal él és teremt!

Ez a hétköznapok szintjén is hasznos lehet, de szent időben különösen. Főleg ősztől tavaszig. Tarsoly kell a férfinak, és szent táplálék.

Áldás!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése